Raportul grupului de inițiativă privind fluxul mijloacelor bănești pentru susținerea lui Marian Lupu la funcția de președinte al țării, publicat de CEC, arată că pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidatului PD (02-05 septembrie curent), formațiunea a cheltuit peste 90 de mii de lei.

Potrivit raportului, cea mai mare parte a banilor – 87500 lei, a fost destinată cheltuielilor de transport pentru persoane și bunuri. Încă 2730 lei au fost cheltuiți pentru rechizitele de birou necesare grupului de inițiativă, iar 396 lei pentru servicii bancare.

Banii cheltuiți de formațiune, provin potrivit raportului din donații ale persoanelor fizice. Printre acestea se numără deputatul PD, Sîrbu Serghei, care a donat cei mai mulți bani – 50 mii lei; deputatul PD, Eugeniu Nichiforciuc, care este conducătorul grupului de inițiativă și semnatarul raportului publicat de CEC – 40 mii lei și Olga Erhan – 266 lei.

Amintim că cele 29 mii  de semnături în susținerea lui Marian Lupu au fost colectate într-o singură zi, fapt criticat de alte formațiuni politice.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii