Activistul civic Oleg Brega ar putea candida independent la prezidențialele din 30 octombrie. 

Brega, declară că nu are pentru cine să voteze și va trebui să candideze el.

„Mă tentează funcția de Președinte, chiar dacă au impus condiții imposibile. Voi începe colectarea semnăturilor chiar în prima zi. Evident că voi candida în calitate de candidat independent”, a precizat el pentru tribuna.md

Este de menționat faptul că în acest context Brega a declarat pentru  realitatea.md că: „E cam imposibil, dar vreau să demonstrez contrariul. Că legile sunt idioate, făcute de mafie pentru mafie, nu pentru orice cetățean. Degeaba scrie în Constituție că fiecare cetățean are dreptul de a alege și de a fi ales”. Oleg Brega mai afirmă că nu va negocia cu nici un partid.

Oleg Brega, are 42 de ani și a candidat anterior din partea Partidului „Democrația Acasă” în alegerile locale generale din 2015 pentru funcția de primar general al municipiului Chişinău, atunci a obținut 1,37% din sufragii.

Pe 3 noiembrie 2014, Oleg Brega a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, nu a depăsit pragul electoral de 2% stabilit pentru un candidat independent obţinînd doar 0.88% din numărul total de voturi.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii