Ana Guţu, preşedinta Partidului unionist Dreapta, a fost propusă în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al țării din partea acestui partid. Propunerea a fost susținută unanim de membrii Consiliului Republican al partidului.

Potrivit unui comunicat al partidului, Dreapta a fost primul partid politic care a propus în primăvara acestui an negocieri pentru identificarea unui candidat unionist la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. „Mai târziu discuțiile au intrat în impas din mai multe cauze: nu toate partidele cu aspirații unioniste au răspuns la invitație, nu s-a reușit în termen organizarea competiției de tip ”primaries”, chiar dacă Dreapta a fost unicul partid care a lansat și salutat această idee.” se menționează în comunicat.

De asemenea, potrivit comunicatului, candidatul Dreapta va avea un program electoral unionist, care va exprima esența programului politic al partidului. .

Ana Guțu, președintele Partidului Dreapta este lector universitar. Aceasta a fost deputat în Parlamentul RM în anii 2009-2014. Guțu a făcut parte din Partidul Liberal, ulterior din cel Liberal Reformator, iar în septembrie 2015, împreună cu un grup de inițiativă a creat partidul politic „DREAPTA”, o formațiunea care optează pentru unirea Republicii Moldova cu România. La ședința de constituire a noului partid, Guțu a fost aleasă președinte.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii