Liderul Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a fost înregistrat oficial duminică de către Comisia Electorală Centrală (CEC), la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Astfel, liderul DA va fi cel de-al patrulea candidat în buletinele de vot, fiind precedat de Marian Lupu, Mihai Ghimpu și Iurie Leancă.

Năstase a scris pe pagina sa de facebook că înregistrarea sa oficială îi aduce curaj și mai multă putere pentru a demonstra că instituția prezidențială poate fi scoasă din captivitate. În mesajul său, liderul DA a mai menționat că va realiza revendicările populare înaintate în cadrul protestelor masive din ultimul an și jumătate, 

Noul candidat oficial a subliniat că, încercările puterii de a compromite accederea lui drept candidat s-au soldat cu un eșec răsunător. 

Năstase a mai scris că urmează să prezinte un program electoral complex, menit să dea speranță și contur unei schimbări radicale și sistemice a țării noastre, în centrul atenției fiind problemele, grijile și durerile poporului, ale fiecărui cetățean în parte.

„Împreună, am obținut dreptul de a ne alege președintele. Împreună, vom reuși să alegem pentru țară și pentru oameni un adevărat Președinte al Poporului” se mai scrie în mesaj.

Amintim că potrivit raportului Grupului de inițiativă a lui Năstase, pentru colectarea celor 20 mii de semnături în susținerea lui, nu au fost cheltuite mijloace financiare.
De asemenea, din totalul semnăturilor colectate pentru susținerea lui Năstase (20615), 2228 au fost declarate nule.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii