Avocatul Andrei Năstase, liderul Platformei “DA”, este candidatul formaţiunii pentru alegerile prezidenţiale. Decizia a fost luată miercuri, 31 august, în cadrul  Consiliului Politic Național al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” .

Totodată, Năstase susţine că nu renunţă la ideia desemnării unui candidat comun a partidelor de dreapta aflate în opoziţie: “Aceasta este decizia Consiliului şi mă voi conforma, însă ideea desemnării unui candidat comun cu  Partidul Acțiune și Solidaritate mai rămâne valabilă”.

Potrivit unui comunicat de presă al Platformei “DA”,  “Membrii Consiliului Politic Naţional  au constatat degradarea situaţiei social-politice în Republica Moldova şi instaurarea unui regim dictatorial, care vrea să înlăture şi ultima redută din calea acaparării puterii totale în stat – preşedinţia, prin fraudarea masivă a alegerilor din 30 octombrie. Deşi scrutinul prezidenţial este insuficient pentru demolarea oligarhiei de tip mafiot, acesta reprezintă un element important în demararea procesului de scoatere a ţării din captivitate. Următoarea etapă, cea decisivă, fiind declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. În aceste condiţii, CPN a decis desemnarea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, în calitate de candidat pentru alegerile prezidenţiale”.

În aprilie 2016 liderii Platformei “DA”, al Partidului Acţiune şi Solidaritate, şi a Partidului Popular  European din Moldova au dat start negocierilor privind desemnarea unui candidat comun pentru alegerile prezidenţiale. Ulterior, şi reprezentanţii Partidului Liberal Democrat din Moldova au anunţat că vor particpa la negocieri. În luna iulie, Iurie Leancă, preşedintele PPEM, a declarat că negocierile nu au evoluat, iar mai apoi a decis să conclucreze cu alianţa de la guvernare în scopul “integrării europene”. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii