Chiar dacă campania electorală începe la 30 septembrie și cei care pretind la funcția de președinte pot începe agitația electorală doar  din această dată, panourile candidaților pot fi văzute deja în mai multe orașe.

Realitatea.md scrie că președintele CEC, Alina Russu, a menționat că „aparent, aceasta face parte din activitatea partidului, care trebuie efectuată pe parcursul întregului an”. E altceva însă, că ele au apărut recent, iar „legislația nu delimitează expres aceste activități”.

„Aparent, ele nu se încadrează în activitatea electorală. Ceea ce se întâmplă acum face parte din promovarea activității partinice și noi vom urmări ca ea să fie reflectată în raportul de activitate a partidului, pentru a doua jumătate a anului 2016, care va trebui prezentat Comisiei Electorale Centrale la începutul anului viitor”, a spus Alina Russu pentru sursa citată.

Russu, îndeamnă concurenții electorali să se abțină de la agitația electorală până la data de 30 septembrie, iar pentru a examina legalitatea instalării acestor panouri în cadrul unei ședințe a Comisiei Electorale Centrale, este nevoie de o sesizare.

panou electoral 1.JPGpanou electoral 2.JPG

panou electoral 3.JPG

sursa foto: realitatea.md

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii