Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale, stabilite pentru 30 octombrie 2016 va începe la 31 august 2016. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la 29 iulie în Parlament.

Deputații au modificat hotărîrea nr. 55 din 1 aprilie curent, prin care, la etapa adoptării, aceasta intra în vigoare începînd cu data de 30 iulie curent. Precizăm că această decizie vine în contextul modificărilor operate la Codul electoral care reglementează noile condiții de organizare și desfășurare a alegerilor pentru funcția de Președinte a Republicii Moldova, comunică deschide.md.
 
Comisia Electorală Centrală urmează să elaboreze şi să aprobe programul calendaristic, ceea ce reprezintă un document structurat şi include acţiunile ce urmează a fi întreprinse în perioada electorală, dar şi termenele de realizare ale acestora reieşind din competenţele principalilor subiecţi implicaţi în procesul electoral.

Amintim că la 4 martie 2016 Curtea Constituţională a decis revenirea la forma anterioară anului 2000 a articolului 78 din Constituţie, care stabilea modul de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii