Circa 6 mii de semnături colectate de grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului PL la prezidențiale, Mihai Ghimpu, au fost declarate nule de către CEC, scrie zdg. Totuși, liderul PL rămâne candidat la prezidențiale, întru-cât alte 19110 semnături au fost declarate valabile.

Astfel, potrivit Hotărârii CEC nr. 245 din 14.09.16  cu privire la înregistrarea dlui. Mihai Ghimpu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova „În urma verificării autenticității datelor din listele de subscripție, în număr de 870, conţinînd 24 975 semnături, 5 865 semnături au fost declarate nule și neavenite. Totodată, s-a stabilit că din totalul de semnături procesate, 19 110 semnături se consideră valabile și întrunesc cerințele legale pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, încadrîndu-se în limita cerințelor stabilite în art. 102 alin. (1) și (2) din Codul electoral.” 

Însă, hotărârea adoptată de CEC nu menționează și motivele pentru care semnăturile au fost respinse. 

Totodată, 85 de liste au fost restituite fără a fi supuse verificării, deoarece numărul de semnături depășea plafonul maxim stabilit.

Amintim că grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului PL la prezidențiale, Mihai Ghimpu, a depus la CEC listele de subscripție cu cca 27 mii de semnături, pe 6 septembrie curent. Candidatul PL va fi al doilea în buletinul de vot.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii