Grupurile de inițiativă  a încă doi pretendenți la prezidențiale: Maia Sandu și Dumitru Ciubașenco, au prezentat rapoartele privind fluxurile mijloacelor bănești pentru susținerea lor la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Potrivit raportului prezentat la CEC, pentru colectarea semnăturilor în susținerea Maiei Sandu, s-au cheltuit 59 691 lei, bani proveniți din donații ale persoanelor juridice. 

Din această sumă, peste 18 mii de lei au fost cheltuiți pentru publicitate: televiziune – 4543 lei, mijloace de informare electronică - 3800 lei, presa scrisă – 480 lei și alte platforme stradale sau mobile – 9550 lei. Încă 15486 lei au fost cheltuiți de către grupul de inițiativă pentru materiale promoționale, iar 25000 lei pentru transport de persoane și bunuri (combustibil). Potrivit raportului, pentru servicii bancare s-au mai cheltuit 418 lei, iar pentru rechizite de birou – 413 lei. 

Toată suma cheltuită de grupul de inițiativă, a fost donată de PAS în perioada 13-24 septembrie.

Grupul de inițiativă creat pentru susținerea candidatului Partidului Nostru – Dumitru Ciubașenco, declară cele mai mari cheltuieli până în prezent. Astfel, potrivit raportului, pentru colectarea semnăturilor în susținerea lui Ciubașenco s-au cheltuit 476943 lei, proveniți din donații ale persoanelor juridice.

Din cele peste 400 mii lei, 89 556 au fost cheltuite pentru publicitate, în mijloace de informare electronică. 165 mii lei, grupul de inițiativă a cheltuit pentru materiale promoționale, iar 200 mii lei pentru cheltuieli de transport (combustibil). Pentru costuri de întreținere suplimentară s-au mai cheltuit peste 19 mii lei, pentru servicii bancare 466 lei și pentru rechizite de birou 2869 lei.
Întreaga sumă cheltuită pentru colectarea semnăturilor în susținerea lui Ciubașenco a fost donată de Partidul Nostru, în perioada 5-19 septembrie.

Amintim că Maia Sandu și Dumitru Ciubașenco au depus semnăturile la CEC în aceeași zi, astfel încât au tras la sorți pentru stabilirea ordinii în buletinul de vot. În urma tragerii la sorți, candidatul Partidului Nostru a obținut locul 6 în buletin, iar candidatul PAS – locul 7.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii