Maia Sandu, Președintele PAS, acuză Comisia Electorală Centrală de faptul că, a încălcat mai multe reguli în înregistrarea ultimilor patru candidați în cursa electorală.

Sandu consideră că, Silvia Radu, Valeriu Ghilețchi, Maia Laguta și Ana Guțu, au fost înregistrați cu încălcări.
 
„Listele de subscripție prezentate de candidați nu au fost analizate. De exemplu, în cazul Maiei Laguta, printre actele prezentate de ea au fost descoperite și liste de subscripție ale lui Roman Mihăieș. Laguta a prezentat și liste goale care însă erau ștampilate de primării. Practic celelalte semnături nu au fost verificate. Motivul a fost lipsa de timp.” susține Maia Sandu.

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, este de părerea că, democrații au continuat să colecteze semnături chiar dacă Marian Lupu era deja înregistrat, iar semnăturile erau destinate pentru candidații „căpușă”.

Reprezentantul CEC, Veaceslav Agrigoroae, a menționat că, operatorii au muncit, conform legislației dar nu au reușit să facă față volumului mare de liste și că nu toate listele au fost verificate în mod electronic.

Un alt membru CEC, Iurie Ciocan, a declarat pentru anticorupție.md că, instituția a verificat toate listele cu semnături, iar cazurile cu listele goale ștampilate de primării și cele cu listele cu semnături în favoarea lui Roman Mihăieș, depistate printre listele Maiei Laguta, urmează să fie transmise spre examinare Procuraturii Generale. 

ciocan.png

Și Maia Laguta a venit cu o replică, precizând pentru ziarulnational.md că, o va face praf pe Maia Sandu: „Să-i transmiteți Maiei Sandu să nu mă atingă, că o fac praf. Ea să spună ce bine i-a făcut poporului. A fost făcută ministră de Plahotniuc și Filat. Eu însă am avut multe propuneri și de ministră a Muncii, și de viceprimar și le-am refuzat. Nu pot să vă spun cine mi-a făcut aceste propuneri. Pe Plahotniuc nu îl cunosc, dar aș vrea să îl cunosc, pentru că am ce să îi reproșez”.

Anterior, liderul PAS, a solicitat Comisiei Electorale Centrale să-l excludă pe socialistul Igor Dodon din cursa electorală. “Dodon declară că e ajutat de părinţi, dar banii pentru partid îi ia din Bahamas”, scria Maia Sandu, într-o postare pe Facebook.

CEC a mai fost acuzată și de alți candidați. Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a depus la mijlocul lunii septembrie o cerere de chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale și pe numele lui Marian Lupu, candidatul PD.

Potrivit lui Năstase, CEC prin înregistrarea lui Marian Lupu în calitate de candidat la funcția de președinte, a sfidat bunul-simț, și „favorizează vădit candidatul puterii”.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii