Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a adoptat o decizie similară cu cea a CA Chișinău, cu privire la anularea hotărârii CEC de înregistrare a candidatului PD, Marian Lupu, în cursa pentru prezidențiale, scrie ziarulnational.md.

Decizia a fost luată după ce, reprezentanții DA, Andrei Năstase și Alexandru Suslari au contestat la înalta curte, hotărârea CA Chișinău cu privire la respingerea cererii depuse de Platforma DA, privind anularea hotărârii CEC menționate.

Amintim că, săptămâna trecută, Curtea de Apel Chișinău a decis că cererea reprezentanților DA cu privire la anularea înregistrării candidatului PD, Marian Lupu la CEC, este nefondată, motiv pentru care, aceasta a fost respinsă. 

De aceeași părere este și CSJ, care a respins recursul reprezentanților Platformei, astfel încât, Marian Lupu rămâne în cursa electorală.

Magistrații CSJ au constatat că decizia primei instanțe este corectă pentru că încălcarea graficului stabilit pentru recepționarea documentelor de către CEC, nu constituie temei de anulare a hotărârii contestate.

CSJ a mai constatat că nici Năstase, nici Suslari nu au invocat încălcarea dreptului de a fi înregistrat în calitate de prim-candidat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii