Curtea de Apel Chișinău, a respins astăzi în ședință publică, cererea depusă de reprezentanții Partidului Platforma DA, privind anularea hotărârii CEC de înregistrare a candidatului PD, Marian Lupu, în cursa pentru prezidențiale, declarând-o nefondată. 

Reprezentanții Platformei pot contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că, cererea de chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale, în calitate de pârâtă, și a lui Marian Lupu, în calitate de intervenient accesoriu a fost depusă de Platforma DA a la Curtea de Apel, pe 13 septembrie curent. Membrii Platformei Demnitate și Adevăr au solicitat anularea hotărârii CEC cu privire la înregistrarea candidatului PD, Marian Lupu la funcția de președinte și retragerea actelor depuse de grupul de inițiativă.

Reprezentanții DA menționau atunci că CEC a încălcat legislația prin înregistrarea candidaturii lui Lupu într-o zi de sâmbătă, în condițiile în care regulamentul prevede că un candidat poate fi înregistrat doar începând de luni până vineri, motive reiterate în ședința de judecată. 

În același timp, după ședință, avocatul pârâților a declarat că și Andrei Năstase a fost înregistrat în zi de duminică, iar argumentele invocate au fost simple speculații.

Alexandru Suslari, reprezentantul DA, a declarat că nu este de acord cu decizia, întrucât ei au invocat mai multe încălcări legislative. Suslari a mai menționat că justiția este selectivă și că vor contesta decizia instanței, iar Lupu va fi exclus din cursă de către alegători.

În timpul ședinței, în fața Curții de Apel, zeci de simpatizanți ai PPDA au scandat lozinci împotriva lui Marian Lupu.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii