Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, cere deschiderea a 159 de secții de votare în Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat emis de PSRM, peste 800 mii de cetăţeni ai Moldovei se află la momentul actual peste hotarele ţării, iar drepturile lor în mai multe cazuri nu sînt respectate la fel ca drepturile cetăţenilor care locuiesc în RM.

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon a menţionat la acest subiect: ”Şi ei sînt cetăţeni cu drept de vot, şi ei vor să-şi exprime opinia politică, vor să-şi aleagă preşedintele. Numai că numărul secţiilor de votare este disproporţionat de jos comparativ cu sutele de mii de moldoveni care trăiesc relativ compact în diferite zone din străinătate”, a explicat Dodon.

Potrivit lui, drepturile acestor cetăţeni sînt limitate, iar rezultatele alegerilor prezidenţiale vor fi serios afectate de lipsa voturilor din diasporă:

”Din acest motiv, am solicitat oficial să fie deschise secţii suplimentare de votare în străinătate. Sperăm că iniţiativa noastră să fie susţină şi de alţi candidaţi, de ONG-urile de profil, de CEC. Să facem împreună presiune asupra celor care se tem de voturile diasporei, de oriunde ar fi ea,” a indicat Dodon.

Pentru alegerile parlamentare din anul 2014, în Federaţia Rusă au fost deschise 5 secţii de votare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii