Lista pretendenților la funcția de președinte al țării se extinde. Comisia Electorală Centrală a anunțat ieri că încă 2 candidați la această funcție au solicitat înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii lor.

Potrivit comunicatului instituției este vorba despre Mihai Gorj și Artur Croitor, ambii solicitanți individuali.

Potrivit ZDG, Mihai Gorj este doctor în drept, conferențiar universitar,decan al facultății de drept al Institutului Nistrean de Economie și președinte al Institutului de Creație Legislativă „LEX SCRIPTA”. De asemenea, potrivit sursei, în noiembrie 2015, Gorj a participat la concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului.

Al doilea candidat independent, Artur Croitor este antreprenor și președinte al Asociației Businessului Mic și Mijlociu „LUMEA LIBERĂ”

În termen de 3 zile de la recepționarea actelor depuse, Comisia va verifica corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte se va încheia la 9 septembrie curent.

În total, până în prezent, 8 candidați au solicitat înregistrarea grupurilor de inițiativă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii