CEC va solicita Inspectoratului Fiscal Principal de Stat de pe lângă Ministerul Finanţelor să verifice proveniența donațiilor ce depăşesc suma de 75 mii lei, virate partidelor politice.

Potrivit rapoartelor financiare, Partidul Democrat a avut peste 1000 de donatori, însă nici unul nu a depășit suma de 75.000. Suma respectivă fiind donată de către Petru Caraman. Alți 16 binefăcători au oferit democraților câte 70.000 de lei.

Candidatul independent, Silvia Radu, ar putea fi controlată de către FISC. Aceasta a primit donații din propriul nume și de la soţul său, Vergiliu Radu. Sumele se ridică la 500.000 lei.

Partidul Liberal a beneficiat de donații din partea a 8 persoane. Aceștia au oferit liberalilor între 300.000 de lei și 500.000 de lei.  Printre donatori se regăsește Iurii Topală, actualul șef al Căilor Ferate, dar şi Iurie Dârda, deputat PL și proprietarul companiei „Dansicons”.

PPEM a primit donații de 80.000 lei de la o singură persoană, șeful staff-ului electoral al PPEM din raionul Orhei, Valeriu Covas. Restul donatorilor nu au depășit suma de  75.000 de lei. 

Dumitru Ciubașenco, candidatul de la Partidul Nostru, s-a bucurat de donațiile a trei persoane care au contribuit cu 150, 190 și 300 de mii de lei. Serghei Pcela, noul director al ÎM „Spețavtohozeaistvo” de la Bălți, a făcut cea mai mare donație.

Pentru Inna Popenco au donat doar persoane juridice. Sume de până la 660.000 de lei au fost oferite de 3 companii, printre care și cunoscuta companie Dufremol, asociată primarului de Orhei, Ilan Shor.

Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că nu au primit donații, iar lui Igor Dodon nu i-au fost oferite sume care să depăşească 75 mii lei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii