Candidatul Partidului Liberal la funcția de președinte, Mihai Ghimpu, ar putea fi pe locul 2 în buletinul de vot. Grupul de inițiativă în susținerea acestuia a prezentat  cu puțin timp în urmă, la Comisia Electorală Centrală, listele de subscripție cu peste 27 mii de semnături în favoarea președintelui PL. 

Liberalii au anunțat că, în favoarea lui Mihai Ghimpu au semnat peste 25 de mii de persoane, numărul necesar pentru a fi înregistrat în cursa electorală fiind de 15 mii de semnături. Ghimpu a declarat că, toate semnăturile s-au strâns în mare parte, în prima zi. 
„Lumea mai lucrează. Nu am prezentat toate listele oferite. Nouă ne-au dat 30 de mii. La Bălți stau 600 și ceva încă neautentificate. Am prezentat fără cele de la Bălți aproape 27 de mii”, a declarat acesta, citat de agora.md.

Potrivit lui, acei care nu au structuri în teritoriu au dificultăți. „La noi au fost colectate într-o seară. Tot a fost gata până ieri, dar s-a reținut cu ștampila primarilor”, a mai punctat Ghimpu, specificând că „Politica nu se face pe internet și facebook”.

Amintim că primul candidat care a prezentat listele de subscripție cu semnături a fost candidatul PD, Marian Lupu. Datorită acestui fapt, Lupu va fi primul în buletinul de vot.

Unele partide de opoziție au reclamat abuzuri și încălcări la colectarea de semnături în favoarea celor doi concurenți, dar reprezentanții PL și PD resping acuzațiile.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii