Vasile Tarlev, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova care a fost respins de CEC, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că va acționa în judecată decizia Comisiei Electorale Centrale.

Fostul premier, declară că: „Ceea ce sa întâmplat pe 6 octombrie m-a făcut pe mine și pe echipa mea să ne întrebăm ce joc se joacă cu noi, ce mesaj ni se transmite atunci când oamenii sunt lipsiți de dreptul a participa la alegerile libere. juriștii și avocații studează temeinic și ne vom adresa la judecată pentru a găsi dreptate”.

„Pe 6 octombrie am fost martori a încălcării legii. CEC-ul mi-a interzis să candidez la funcția de Președinte pe motiv că nu corespunde legislației unele documente și s-au găsit iregularități. Am prezentat toate documentele la CEC. După verificare, au confirmat că toate corespund legislației. Ce s-a întâmplat pe 6 octombrie, rămâne un joc”, afirmă Tarlev.

 Menționăm că CEC-ul a fost acuzat de aceleași decizii ilegale de Roman Mihăieș și Vitalia Pavlicenco. Acesta este al treilea caz în care Comisia Electorală Centrală este chemată în judecată.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii