Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a anunțat astăzi candidatul pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016. Consiliul Republican al partidului a decis unanim să-l înainteze în această calitate pe președintelui partidului, Igor Dodon.

Ședința Consiliului Republican s-a desfășurat la mănăstirea Căpriana, loc simbolic potrivit membrilor partidului: „Am decis să se întrunească Consilul Republican al PSRM în acest loc simbolic – Mănăstirea Căpriana ca să ne lansăm și să învingem. Dacă nu cîștigăm de data asta, înseamnă că în general putem pierde calea” a menționat Ion Ceban, președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.

Mesajul electoral al PSRM în campania prezidențială este ”Moldova are viitor”.
Membrii partidului au mai menționat că viitorul președinte trebuie să păstreze statalitatea, să asigure dezvoltarea economiei și să contribuie la păstrarea ortodoxiei.

Consiliul Republican a constituit și grupul de inițiativă care urmează să colecteze cele 15 mii de semnături necesare pentru susținerea candidatului PSRM la funcția de președinte.

Amintim că anterior, PSRM a sesizat Curtea Constituțională cu privire la controlul constituţionalităţii stabilirii datei alegerilor prezidențiale și Legii cu privire la modificare şi completarea Codului electoral al RM, considerând că au fost admise lacune în regulile de organizare a alegerilor prezidenţiale. Sesizarea a fost respinsă de înalta curte.

Astăzi și alte partide urmează să-și înainteze candidații pentru cursa prezidențială.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii