Candidatul PSRM la funcția de șef al statului, Igor Dodon, promite să pună capăt schemei Energokapital la importurile de energie electrică.

Declarațiile au fost lansate de liderul socialist în cadrul unei conferințe de presă în care și-a lansat cel de-al doilea pilon din programul său electoral care se referă la sectorul economic.

Deși a vorbit despre intermediarii de pe piața energetică, Igor Dodon nu a pronunțat nici un nume de persoane sau de companie.

„Noi vom reduce prețul la produsele energetice în plus vom crea condiții pentru a cunoaște cum se formează prețurile, noi am ajuns la situația în care prețul de achiziție la gaze de la Gazprom scade, dar pentru consumatori crește. La energia electrică vom elimina toți intermediarii, noi ce nu putem procura energie direct de la Cuciurgani?”, se întrebă retoric Dodon.

De menționat că, experții în energetică, Sergiu Tofilat și Victor Parlicov au anunțat anterior că, în spatele companiei Energokapital ar sta liderul separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk și prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Presa de la Tiraspol, a publicat câteva documente din cadrul unei anchete a Sovietului Suprem din regiunea respectivă, prin care reiese că doar în anul 2014, Energokapital a transferat în zone off-shore prin intermediul mai multor bănci din Moldova, printre care și Victoriabank, peste 17 milioane de euro din intermedierea importului de energie electrică. 

Procuratura Generală i-a citat pe cei doi experți pentru a depune mărturii în cazul Energokapital, atunci Procuratura a anunțat că, cei doi nu au prezentat „probe plauzibile” pe acest caz.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii