Primarul de Orhei, Ilan Șor a transmis prin intermediul avocaților săi un mesaj, în care îndeamnă orheienii să nu meargă la vot.

În mesajul publicat pe facebook, guvernarea actuală este acuzată de abuzurile din țară.
„Pe mine m-au ținut în arest ca să nu candidez, m-au ținut în arest ca să nu o pot susține pe Inna Popenco, m-au ținut în arest ca să nu pot merge la oameni și să le spun adevărul. Și asta nu le-a fost de ajuns”, menționează Șor.

Acesta mai scrie că bărbații de la putere au decis să se războiască cu o femeie, care a încercat să câștige încrederea oamenilor și să le ofere posibilitatea să aleagă un om, care nu este asociat cu actuala putere sau cu interese străine. „Ei sunt niște lași și mizerabili, ei i-au luat în râs pe locuitorii Orheiului, iar asta nu va rămâne fără consecințe. Care a fost vina Innei? Că ea nu este unul dintre candidații mascați ai puterii? Că pe ea nu o cheamă Maia și că americanii nu au cerut susținerea ei? Că ea nu a făcut parte din guvernarea distructivă?”, sunt câteva din întrebările menționate în mesajul lui Șor.

Edilul consideră că nici nu poate fi vorba de alegeri în Moldova. Potrivit lui, ceea ce se întâmplă este un show regizat de mult timp, cu implicarea celor de la guvernare și a reprezentanților „așa-numitei opoziției de dreapta”. „La început, l-au tras pe sfoară pe Năstase, pentru ca să se retragă din cursa electorală, așa cum el într-adevăr nu a avut vreo înțelegere cu puterea. După care, ei și-au continuat proiectul elaborat cu mult timp înainte.
Eu nu mi-aș dori să mă pomenesc în locul lui Năstase când va înțelege că a fost tras pe sfoară, dar nici în locul celor care vor merge duminică la vot, iar mai târziu vor afla că au fost folosiți doar în scenariul diabolic”, a precizat Șor.

În încheierea mesajului, alături de promisiuni privind magazinele sociale, Șor a făcut apel către orheieni să nu meargă la vot: „Haideți să le dăm o lecție regizorilor din umbră ai acestui show electoral!”.

Un mesaj asemănător, de boicotare a alegerilor de duminica viitoare, a fost transmis și de fosta candidată la fotoliul de președinte, Inna Popenco: „Alegerile vor fi falsificate. De aceea nu există niciun motiv să participăm la acest show”.

Precizăm că, săptămâna trecută, la solicitarea CEC, Curtea de Apel a decis să o excludă pe candidata partidului Ravnopravie, Inna Popenco din cursa electorală, în temeiul acțiunilor de corupere a alegătorilor prin împărțirea cardurilor sociale care aveau simbolul electoral și deschiderea magazinelor sociale.  

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii