Candidatul la funcția de președinte Inna Popenco, riscă să fie exclusă din cursa alegerilor prezidențiale din cauza că a înmânat carduri de reducere pentru procurarea produselor la un magazin social.

Astăzi, 20 octombrie, 8 membri ai Comisiei Electorale Centrale au votat pentru transmiterea spre examinare către Curtea de Apel Chișinău a cererii privind anularea înregistrării acesteia în calitate de concurent electoral. 

Potrivit unui comunicat emis de CEC: „Comisia Electorală Centrală, în condițiile art. 69 alin. (4) din Codul electoral, solicită Curții de Apel de Chișinău examinarea anulării hotărârii CEC nr. 303 din 26.09.2016 „Cu privire la înregistrarea dnei Inna Popenco în calitate de candidat la funcţia de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Mișcarea Social-Politică „Ravnopravie”, a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanţe (trezorierul)”.

Decizia a fost adoptată în baza contestației depusă de către candidatul independent, Silvia Radu, care susține că, Popenco a fost prezentă la înmânarea cardurilor de reducere pentru procurarea produselor la un magazin social, și la eveniment erau amplasate mai multe banere electorale și de informații vinzând-o pe Popenco. Radu o învinuiește și de faptul că a folosit în cadrul campaniei mijloace bănești nedeclarate.

Candidata Popenco a scris pe Facebook că, se declară indignată de cele întâmplate și că eventuala sa excludere sunt vinovați Silvia Radu și Igor Dodona, cărora nu le pasă de pensionari.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii