Curtea de Apel a decis astăzi să anuleze hotărârea CEC cu privire la înregistrarea candidatului Ravnopravie, Inna Popenco pentru funcția de președinte.

După comunicarea deciziei, Popenco a declarat jurnaliștilor că CEC a invocat motive neîntemeiate și a anunțat că vor fi organizate acțiuni de protest în legătură cu această decizie.

Membrii echipei Innei Popenco susțin că aceasta este o comandă, iar dacă acest lucru se va dovedi, alegerile pot fi considerate ilegale. Aceștia au mai spus că membrii CEC au acționat ca avocați ai candidatei Silviei Radu și nu ca oficiali publici.

  Reprezentanții candidatei Ravnovrabie au mai declarat că autoritățile publice îi utilizează pe Silvia Radu și Igor Dodon pentru excluderea lor din campanie, iar reprezentanții CEC i-au susținut vădit pe aceștia în ședință.

Și avocații Innei Popenco, care îl reprezintă în judecată și pe Ilan Șor au declarat că toate justificările CEC și ale avocatei Silviei Radu nu sunt întemeiate, iar decizia va fi contestată la CSJ.

De cealaltă parte, reprezentanții CEC au declarat că candidatul Ravnopravie nu a declarat toate mijloacele utilizate în campanie.

Amintim că la baza cererii privind anularea înregistrării Innei Popenco la alegeri, a stat contestația depusă de către candidatul independent, Silvia Radu, care susține că Popenco a fost prezentă la înmânarea cardurilor de reducere pentru procurarea produselor la un magazin social, iar la eveniment erau amplasate mai multe banere electorale cu ea. Silvia Radu a învinuit-o pe candidata Ravnopravie și de faptul că a folosit în cadrul campaniei, mijloace bănești nedeclarate.

Solicitarea a fost aprobată ieri de 8 membri ai Comisiei Electorale Centrale, care au votat pentru transmiterea cerereii spre examinare către Curtea de Apel Chișinău. 

Ulterior, Popenco a scris pe pagina sa de Facebook că se declară indignată de cele întâmplate și că de eventuala sa excludere sunt vinovați Silvia Radu și Igor Dodon.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii