Iurie Leancă, vine cu o replică pentru Maia Sandu după ce aceasta a declarat că- Leancă i-a cerut să nu-l critice pe Plahotniuc.

„Am văzut declarația doamnei Maia Sandu și constat, cu surprindere, că și dânsa începe campania electorală într-un stil tradițional moldovenesc – prin politica minciunii.

Problemele din sectorul bancar le-am discutat cu specialiștii Băncii Naționale, experți din alte instituții de stat și, inclusiv, cu doamna Maia Sandu, la partid sau cu alte ocazii. Le-am discutat cu reprezentanții organizațiilor internaționale acreditate în Moldova, carora le-am și cerut sprijin în demararea unei anchete internaționale în legătură cu frauda bancară de la BEM. Astfel, personal mi-am asumat responsabilitatea pentru a invita în Moldova compania KROLL.

Am luat cu toții atunci decizia care se impunea în stituația de criză în care ne aflam pentru a salva sistemul bancar, pentru a proteja economiile oamenilor, pentru a evita o criză economică și socială imensă prin căderea sistemului bancar. Doamna Sandu cunoaște foarte bine aceste detalii, inclusiv din discuțiile pe care le-am avut.

De asemenea, îi readuc aminte doamnei Maia Sandu, fosta mea colegă de Guvern, că am cerut insistent, chiar și public, organelor de drept să demareze investigații, am dorit ca structurile din statele partenere să se implice pentru ca vinovații să plătească și banii să fie recuperati.

Ca urmare a acelor inițiative, o știe toata lumea, am fost înlăturat din funcția de Premier. Între timp, discutam cu Domnia sa despre un nou proiect politic, care să schimbe sistemul putred din rădăcini, să impună standarde calitativ noi politicii moldovenești oferind cetățenilor o alternativă veritabil europeană.

Maia Sandu a ales însă atunci să meargă în guvernul făcut cu democrații și comuniștii. În timp ce noi am creat PPEM, Doamna Maia Sandu a ales alianța cu PDM, PLDM, PCRM, deși deja se știa de criza de la BEM. A preferat să meargă cu Filat-Plahotniuc-Voronin, să mai voteze o garanție, iar astăzi pozează în "sfânta politicii moldovenești".

Probabil, în timp ce a fost partenera comuniștilor la guvernare, doamna Sandu a învățat de la ei politica minciunii și a dezinformării. ‎Iar felul în care înțelege să intre în campania electorală este unul dezamăgitor.

Mă întreb: oare ar fi spus aceleași minciuni în cazul în care aș fi acceptat să o susțin la Președinție?” a scris Leancă pe facebook.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii