După ce ieri a anunțat amânarea deciziei pentru astăzi, Iurie Leancă, candidatul PPEM la prezidențialele din 30 octombrie, a anunțat că rămâne în cursă electorală.

Leancă, a declarat că el este „a treia cale” și nimeni nu poate șterge cu buretele tot ce a realizat în ultimii ani.

„Dragi moldoveni, am intrat în aceasta cursă pentru a fi în slujba dumneavoastră, am luptat pentru binele Moldovei și am realizat lucruri concrete, am realizat mai multe lucruri pentru țară de cât alți politicei în 20 de ani, voi putea sta demn oricând în fața dvs. Nimeni nu poate șterge cu buretele tot ce am făcut eu. Cred că, Dodon va duce Moldova spre prăpastie, el are o propagandă mincinoasă și periculoasă pentru Moldova, există riscul ca el să câștige din primul tur. Iată motivul pentru acre rămân să mă bat pentru toți moldovenii. Din 2009 în coace mereu am reușit să înclinăm balanța pentru opțiunea pro-europeană.” afirmă Leancă. 

Totodată, a confirmat zvonurile precum că ar urma să se retragă din campanie, dar s-a răzgândit când Maia Sandu „a dat cu piciorul” în susținerea democraților și a menționat că aceasta a avut o atitudine arogantă și orgolioasă. 

„Maia Sandu a avut o reacție irațională și emoțională și a respins electoratul democrat și mi-am dat seama că există un risc foarte mare ca Dodon să câștige din primul tur. Ca om politic nu pot respinge voturile oamenilor, Maia Sandu a trimis acești votanți drept în brațele lui Dodon” a mai spus Leancă.

Amintim că, anterior, fostul premier cataloga campania Maiei Sandu drept una „tradițional moldovenească – prin politica minciunii” și că aceasta pozează în „sfânta politicii moldovenești”.

Ieri, în favoarea candidatului comun a celor de la PPDA, PAS și PLDM, s-a retras din cursă democratul Marian Lupu care a îndemnat toți susținătorii Partidului Democrat să voteze în campanie pentru candidatul de dreapta cu cele mai mari șanse. Maia Sandu însă a calificat gestul democraților drept o disperare și o confirmare a faptului că, Igor Dodon este candidatul lui Plahotniuc.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii