Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu și liderul PPDA, Andrei Năstase, au participat împreună la emisiunea „ Interpol” de la TV7.

Cei doi au precizat că, candidatul comun din partea PAS și PPDA va fi desemnat săptămâna viitoare.

Maia Sandu a enunțat că: „Guvernarea a demonstrat că alegerile vor fi fraudate şi doar un candidat comun ar putea să câştige. Acestea sunt riscurile fraudării, suntem aici şi avem o misiune serioasă. Am promis să aducem în politică oameni corecţi şi oneşti, dacă am făcut un angajament, trebuie să îl respectăm. Primul sondaj va fi făcut la începutul săptămânii viitoare, dar din primul sondaj va fi clar cine este pe primul loc. Noi nu mergem separat, dar vorbim cât de periculoasă este puterea, mai ales deghizarea candidatului PSRM.”

Sandu și Năstase au subliniat că vor începe negocierile după rezultatele primului sondaj. Andrei Năstase a menționat: „Cred că după primul sondaj ne putem aşeza la masă ca să vedem pe cine desemnăm. Trebuie să ieşim cu o decizie comună, asumată şi matură. Sondajul este o chestie bună, dar trebuie să ţinem cont şi de chestiile care apar.” Năstase a mai adăugat că: „Oamenii trebuie să înţeleagă că avem o agendă comună, că avem încredere unul în altul.”

Totodată, cei doi au ținut să precizeze că nu vor numi în fruntea instituţiilor oameni cu probleme de integritate. Liderul PAS, a declarat că, următorul preşedinte trebuie să-i facă viaţa grea lui Filip, Candu, Plahotniuc şi la alţii şi să provoace alegeri parlamentare. Sandu a mai spus că nu-l va numi pe Plahotniuc în funcţia de prim-ministru, același lucru fiind reiterat și de Năstase care a accentuat că: „Nu voi numi niciodată un prim-ministru ca Plahotniuc.”

Cei doi politicieni au informat că, vor ieși în stradă, la protest, în ziua când va fi iniţiată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii