Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, susţine că Iurie Leancă i-a zis acum doi ani în urmă să nu-l critice pe Vladimir Plahotniuc, pentru că acesta va dezvolta ţara. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chişinău.

„Eu l-am susţinut pe Iurie Leancă după alegerile parlamentare din 2014, atunci când în interiorul PLDM existau disensiuni privind desemnarea pentru funcţia de premier. În acea perioadă el i-a zis că îmi dă un sfat, să nu-l critic pe Plahotniuc, pentru că el este cel care va dezvolta ţara. Am înţeles că avem căi diferite. Eu am acceptat funcţia de ministru al Educaţiei, iar el şi-a făcut partid”, a precizat Sandu.

Lidera PAS a adus acuzaţii în adresa fostului premier că ar fi discutat situaţia din sistemul bancar cu Plahotniuc şi Ilan Shor. „Eu nu ştiam că Leancă  discuta problemele din sistemul bancar cu Plahotniuc şi Shor. El în calitate de prim-ministru avea acces la informaţia din acest sistem. Mie nu mi s-a pus la dispoziţie, nu am putut să iau o atitudine. Chiar dacă nu era domeniul meu”, a adăugat Maia Sandu. 

Andrei Năstase, preşedintele Platformei “DA”, a declarat în cadrul emisiunii că se convenise asupra unui acord în formatul PAS, PLDM, Platforma “DA” şi PPEM privind desemnarea unui candidat comun pentru prezidenţiale, însă Iurie Leancă a declarat public, fără ca să-i anunţe, că negocierile bat pasul pe loc. 

”Am aflat de la televizor că Leancă a făcut alianţă cu Plahotniuc şi aflu că în timp ce discuta cu noi, el discuta şi cu Plahotniuc. Dl Leancă este un ostatic, la fel ca şi Ghimpu şi acei transfugi de la PLDM şi PCRM”,  a spus Năstase.

Totodată, Sandu și Andrei Nastase susțin că nu au renunțat la ideea de candidat comun al partidelor de dreapta, chiar dacă au început sa colecteze separat semnăturile, candidatul va fi anunțat spre sfârșitul lunii septembrie.

Maia Sandu declară că: „În același timp se vor realiza cel puțin două sondaje în care avem încredere toți trei, ca echipa. Rezultatele le vom afla către sfârșitul lunii septembrie. Măsurăm mai multe lucruri acolo: candidatul preferat, opțiunea a doua, scenariile pentru turul doi. Acestea sunt detaliile de care avem nevoie ca să luăm o decizie informată și ca să știm cum să discutăm cu alegătorii noștri. Când luam decizia cine este candidatul, nu pornim de la moftul candidatului A sau B, pornim de la perceptia oamenilor".
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii