Mihai Ghimpu, președintele PL, este al doilea candidat înregistrat la funcția de președinte al țării. 

Astăzi Comisia Electorală Centrală a luat această decizie cu aprobarea tuturor membrilor comisiei, CEC a primit 25 de mii de semnături, Ghimpu urmând să ocupe cea de-a doua poziție pe buletinul de vot, după candidatul PDM, Marian Lupu.

Tot astăzi, CEC a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul ”Fond electoral” la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Potrivit hotărârii CEC, plafonul general al mijloacelor financiare se stabilește luând ca bază de calcul un coeficient înmulțit cu numărul de alegători din circumscripția electorală în care au loc alegerile. Pentru acest scrutin, mărimea coeficientului a fost stabilit la valoarea de 23,05 lei. Conform datelor din Registrul de stat al alegătorilor, la situația din 13 septembrie 2016, numărul total de alegători incluși în listele electorale este de 2 854 557 de alegători.

Astfel, plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din data de 30 octombrie 2016 este de 65 797 538, 85 lei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii