Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a fost desemnat miercuri, 31 august,  candidat pentru alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii pe care o reprezintă. Candidatura lui Ghimpu a fost propusă de către Biroul Politic, fiind susţinută în unanimitate de către cei 98 de membri ai Consiliului Politic Republican al formațiunii.

După ce i-a felicitat pe colegii de partid cu Ziua Limbii Române, Mihai Ghimpu a declarat: „Vom continua lupta pentru reunificare, dar asta e o problemă, care nu se rezolvă într-o zi-două, avem probleme mai importante, cum ar fi bunăstarea cetăţenilor. Îmi doresc această funcţie şi voi face mult pentru cetăţeni, că nici un candidat nu are aşa rezultate în politică, cum le am eu”.  

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu a declarat că Ghimpu este persoana cea mai indicată pentru realizarea scopului politic al PL, unirea Republicii Moldova cu România: „Opțiunea noastră este unirea Basarabiei cu România. Pentru aceasta avem nevoie de un candidat, care va putea duce acest deziderat, iar cel mai bine îl va putea duce președintele Partidului Liberal”.

Mihai Ghimpu se află pe scena politică din anul 1990, fiind unul dintre semnatarii  Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova. După retragerea din Frontul Popular din Moldova, Mihai Ghimpu a înfiinţat  Partidul Reformei, Partidul Liberal fiind succesorul de drept al formaţiunii respective. La alegerile din iulie 2009, PL reuşeşte să depăşească pragul electoral, preluând electoratul Partidului Popular Democrat din Moldova, condus de Iurie Roşca. În perioada 28 august 2009 – 28 decembrie 2010, deţine funcţia de preşedinte al Parlamentului, asigurând concomitent şi interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova.  După demisia Guvernului Gaburici, Partidul Liberal revine la guvernare, iar odată cu desemnarea Guvernului Filip a intrat în alianţă cu PDM, acţiune aspru criticată de către partidele de opoziţie. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii