Mihai Ghimpu, candidat Partidului Liberal la funcția de președinte, vrea demararea procesului de identificare și returnare a miliardului furat.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele PL, susține că au trecut deja de 2 ani de zile dar miliardul nu a fost întors. „Doi ani, înseamnă timp suficient ca să dai de drumul banilor furați din sistemul bancar și să-i tragi la răspundere pe hoți, dar nu se face nimic. Banii nu-s și urmează a fi achitați de bugetul de stat. Promit că dacă ajung Președinte, dar eu voi ajunge pentru că RM are nevoie de un Președinte unionist, voi sesiza instituțiile americane FBI și OFAN în identificarea și returnarea miliardului, aceste instituții fiind abilitate să investigheze pe întreg globul pământesc. Miliardul a fost furat, dar noi nu eram la guvernare. Eu ca Președinte voi face tot posibilul ca să întoarcem miliardul și vor fi trași la răspundere toți.”

Liderul liberal consideră că, americanii ar puterea să găsească miliardul, să sechestreze banii și să deschidă dosare penale așa în cât să fie trași la răspundere cei care au furat.

Ghimpu, afirmă că va propune o Legea cu privire la confiscarea extinsă, liberalul susține că, toată lumea știe cum la noi se transferă tot pe „ bunica, pe mâca, pe soție, pe copii, pe tată și la urmă cel care a furat miliardul nimic nu are pe numele său și rămânem numai cu pedeapsa, dar banii nu se întorc. Iată, soțiile au dat la divorț, așa-i? Și gata, noi nu putem face nimic”.

Precizăm că, Mihai Ghimpu, a fost preşedinte interimar al Republicii Moldova în anii 2009-2010.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii