Cetățenii Republicii Moldova care se află peste hotarele tării și au pașaportul expirat, vor putea vota la alegerile din 30 octombrie. Anunțul a fost făcut de către Comisia Electorală Centrală în cadrul unei conferințe de presă desfășurată astăzi.

După cum a enunțat membrul CEC, Iurie Ciocan, în prezent există 409.791 cetățeni cu drept de vot, care dețin pașaport de cetățean al Republicii Moldova, cu termenul de valabilitate expirat. Ciocan, a precizat că, este important ca paşaportul expirat să conţină şi codul numeric personal, pe care nu-l conţin paşapoartele eliberate până în anul 2000.

Decizia nu este valabilă și pentru cetățenii care sunt în țară și au actele expirate.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, 3.570 de moldoveni cu drept de vot aflaţi peste hotare s-au înregistrat prealabil online pentru scrutinul de la sfârșitul lunii. 

Pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie vor fi deschise 100 de secţii de votare, în 33 de țări. 40 vor activa în sediul misiunilor diplomatice, iar altele 60 în alte locații determinate din timp. Cele mai multe dintre ele vor fi deschise în Italia, 25 la număr, 11 în România, în Federaţia Rusă – 8, 7 în Statelor Unite ale Americii, Franța – 6, Portugalia și Spania – câte 4 secții de votare. 

Conform datele oficiale, peste 800 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova se află peste hotarele țării.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii