Încă doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova au solicitat astăzi Comisiei Electorale Centrale înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii lor. Cei 2 sunt avocatul Ilie Rotaru și președintele PNL, Vitalia Pavlicenco.

Avocatul Ilie Rotaru a candidat anterior la mai multe funcții de conducere în stat, fiind numit „candidatul veșnic”. Acesta a mai vrut să fie președintele țării, dar și director al CNA și procuror general. Într-o postare de facebook în care anunța despre intenția de a candida la alegerile prezidențiale din acest an, Rotaru a scris că dacă Andrei Năstase ori Oazu Nantoi vor deveni candidați unici ai opoziției la alegerile prezidențiale, el va face totul pentru ai susține.

Deși este președintele și reprezintă PNL, Vitalia Pavlicenco a anunțat că intră în cursa electorală în calitate de candidat independent. Ea a anunțat că reprezintă în acest scrutin 5 formațiuni: Partidului Liberal Reformator, Partidului Popular din Republica Moldova, Partidului National Liberal, Partidului Verde Ecologist, Partidului ”Democratia Acasa”. Pavlincenco este al doilea candidat unionist în acest scrutin.

Astfel, de la lansarea campaniei electorale s-au înregistrat 16 candidați, dintre care 8 independenți și 8 reprezentanți ai partidelor politice.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii