Asociația Sociologilor și Demografilor a publicat astăzi, un nou sondaj de opinie cu privire la șansele candidaților la fotoliul de președinte de a câștiga alegerile.

Astfel, potrivit sondajului, cele mai mari șanse le au Igor Dodon - 40,2% și Andrei Năstase – 14,9 %. Cei doi sunt urmați în preferințele alegătorilor de Marian Lupu – 14%, Maia Sandu – 12 %, Iurie Leancă – 8,1 % și Dumitru Ciubașenco – 4,5%.

Amintim că aceiași asociație a mai realizat un sondaj în luna septembrie curent, în care prezenta alte cifre cu privire la candidați. Chiar dacă în top 6 se regăseau aceeași candidați, primele 4 poziții erau împărțite diferit. 

Atunci, pe primele 2 locuri s-au clasat Igor Dodon – 36,2% și Maia Sandu – 16,1%, iar pe locul 3 și 4, Andrei Năstase – 13,9 % și Marian Lupu – 12,4%. Astfel, potrivit noului sondaj, Maia Sandu a fost depășită atât de Andrei Năstase, cât și de Marian Lupu. Leancă a avut atunci tot 8,1%, iar Ciubașenco – 3,6%.

Sondajele de opinie, par să difere mult de la un autor la altul. Cu doar 2 zile în urmă, un sondaj realizat de Institutul Internațional Republican (IRI) arăta că, Maia Sandu și Andrei Năstase ar avea aceleași șanse în turul I – 13%, iar Igor Dodon ar obține 30% din voturi.

În ultimele 2 luni au fost prezentate circa 7 sondaje de opinie, în care au fost prezentate șansele candidaților la alegerile prezidențiale. Rezultatele acestora le puteți vedea în rubrica noastră Alegeri 2016.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii