Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” a depus o sesizare către organizaţiile internaţionale şi ambasadele străine acreditate la Chişinău, OSCE, CEC, Promo-lex, FMI, Parlament, Guvern, Procuratură, CNI, dar şi presa independentă, în legătură cu semnalele parvenite de la cetăţeni din diferite raioane ale ţării, în care sunt deconspirate practicile ilegale de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului PD la prezidenţiale.

În documentul emis de PPDA se menționează că: „Cetățenii ne anunță că structurile de stat au obligat propriii angajați să semneze listele de prescripție, fiind șantajați că vor pierde locul de muncă. Aceste practici au fost folosite de Poșta Moldovei, Moldtelecom, Moldovagaz, Registru, școli, spitale,etc. Aceleași surse spun că acoliții lui Plahotniuc au acumulat semnături înainte ca PDM să aibă un candidat oficial”.

„„Super-operativitatea” de care a dat dovadă partidul-stat a fost posibilă prin utilizarea resurselor administrative, colectarea anticipată și fabricarea semnăturilor. Prin asemenea acțiuni ilegale şi manipulatorii, candidatul PDM ar putea fi declarat ‘învingător’ chiar înainte de numărarea voturilor”, se mai spune în sesizare.

Totodată, Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr, face apel către toți concurenții electorali, care pledează pentru scoaterea statului din captivitate şi restabilirea orânduirii constituționale să lanseze „un front comun împotriva abuzului, sfidării legii și bunului simț, inclusiv prin pregătirea unei acțiuni de protest de amploare în viitorul apropiat.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii