Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a anunțat că va boicota alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent și va îndemna cetățenii să nu iasă la vot, scrie anticoruptie.md. Decizia a fost luată după o ședință de circa 4 ore a Comitetului Executiv Politic al PCRM. 

"Boicotăm aceste alegeri pentru că ele nu sunt constituționale, se bazează pe modificările făcute de Curtea Constituțională pe 4 martie, modificări absolut neconstituționale și nefondate. De aceea, acest președinte, chiar dacă va fi ales, va fi unul nelegitim. Toate activitățile și decretele lui vor fi nelegitime. Odată și odată sperăm ca la guvernare să vină oameni destoinici, devotați, care vor pune legea în capul mesei. Noi nu putem fi de acord cu astfel de modificări, cu ceea ce se întâmplă în Parlament și în țară. Noi nu putem vota toată această mafie", a declarat Vladimir Voronin pentru presă. 

Voronin a declarat de asemenea, că membrii partidului vor îndemna alegătorii să nu participe la vot. "Doamne ferește dacă vreounul din acești candidați ajunge președinte, vai de poporul nostru! În afară de ambiție nu au nimic". 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii