Partidul Comuniştilor din Republica Moldova va decide sâmbătă, 3 septembrie, în cadrul plenarei Comitetului politic central, dacă participă la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, scrie independent.md.

Comuniștii au declarat anterior că pun la îndoială corectitudinea hotărârii Curții Constituționale prin care s-a decis revenirea la alegerea șefului statului direct de către popor și că vor boicota alegerile prezidențiale.

În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune N4, președintele PCRM, Vladimir Voronin declara următoarele: „Fracțiunea nu a decis nimic referitor la alegerile prezidențiale. Noi suntem îngrijorați de lovitura anticonstituțională făcută de Curtea Constituțională. Noi nu putem să participăm la un act anticonstituțional. Noi suntem în proces de discuții și de analiză. Nu este problema că noi nu am participa, ci în faptul că președintele care va fi ales, va fi unul ilegitim. În Europa el se numește „nerucopojatîi” (indezirabil). Nimeni nu îl va invita la nici o conferință, summit, nicăieri. Prostie peste prostie”.

Amintim că liderul PCRM, Vladimir Voronin a deținut președinția țării timp de 8 ani (2001-2009). 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii