Mihai Ghimpu, este gata să se retragă din cursă electorală în cazul în care, candidatul comun, Maia Sandu va prelua obiectivul său ce ține de Unirea cu România.

Acesta a declarat că dacă Sandu acceptă, atunci el se retrage: „Dacă acceptă acest obiectiv, punem punct”. Liberalul a accentuat că  rămâne în listă până când liderul PAS nu-i va da un răspuns.

„Eu mă retrag din cursa electorală în favoarea unui candidat pro-european care va lupta pentru Unire. Eu lupt pentru această cauză din 1988 așa că cel care vrea să-și asume idealul unirii va avea susținerea mea. Aceasta ar însemna ca DNA să treacă Prutul. Lupta cu corupția nu ține de împuternicirile președintelui”, a spus Mihai Ghimpu.

Menționăm că, în cadrul unor dezbateri televizate, Maia Sandu l-a întrebat pe Dorin Chirtoacă, de ce Ghimpu nu a făcut unirea cât timp a fost președinte, atunci primarul a afirmat că, acest fapt nu ține de competențele președintelui.

Reamintim că,  acum două zile din cursă s-a retras candidatul PDM, Marian Lupu. Atunci Lupu spunea că, se retrage în favoarea candidatului pro-european cu cele mai multe șanse să-l învingă pe socialistul Igor Dodon.

E de precizat că, liderul PPEM, Iurie Leancă a decis să rămână în cursa electorală deși anterior intenționa să se retragă în favoarea Maiei Sandu. Leancă a declarat că, a decis să rămână în cursă din cauza reacției acesteia după retragerea lui Marian Lupu. Maia Sandu a declarat că nu are nevoie de susținerea lui Vlad Plahotniuc. Anterior președintele PPE Joseph Dual l-a îndemnat pe Iurie Leancă să se retragă în favoarea Maiei Sandu.

Redacția noastră, vă prezintă scuzele de rigoare în legătură cu informația eronată prezentată anterior.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii