Platforma Demnitate și Adevăr, a depus marți la Curtea de Apel Chișinău o cerere de chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale, în calitate de pârâtă, și pe numele lui Marian Lupu, candidatul PDM, în calitate de intervenient accesoriu.

Într-un comunicat emis de Platforma DA, se spune că: „În fapt, prin hotărârea CEC nr. 236 din 10 septembrie 2016, a fost dispusă înregistrarea lui Marian Lupu în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Democrat, partid care controlează politic autoritatea electorală de circa 7 ani de zile şi care favorizează vădit candidatul puterii sfidând legea şi bunul simţ”. 

Platforma DA menționează că CEC a încălcat legislația atunci când a înregistrat candidatura lui Lupu într-o zi de sâmbătă, în condițiile în care regulamentul prevede că un candidat poate fi înregistrat doar începând de luni până vineri.

În conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat prin hotărârea CEC nr. 113 din 18 august 2016, primirea documentelor depuse de solicitanţi în vederea înregistrării în calitate de candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova se va efectua după încheierea activităţii grupului de iniţiativă de colectare a semnăturilor şi până la data de 29 septembrie 2016, pe adresa: municipiul Chişinău, str. V. Alecsandri nr.119, bir.202, după cum urmează: în zilele de luni până vineri între orele 9:00 – 16:00, în ziua de 29 septembrie între orele 9:00 - 17:00.

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr cer instanței restituirea documentelor depuse de candidatul puterii, deoarece acest lucru îl favorizează în mod ilegal față de ceilalți concurenți electorali.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii