Viorel Cibotaru, Maia Sandu, Andrei Năstase, au anunțat astăzi că vor face front comun la alegerile prezidențiale.

Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr își unesc puterile și declară că: „Nu există loc pentru dezbinare”.

În comunicat comun emis de cele trei partide se spune că: „Alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016 reprezintă o oportunitate de spargere a acestui sistem corupt, antidemocratic și antipopular. Suntem deciși să facem front comun și să folosim această oportunitate în cel mai responsabil mod posibil. PPDA și PAS și-au anunțat mai devreme candidații pentru alegerile prezidențiale, Andrei Năstase și, respectiv, Maia Sandu”.

Cele trei formațiuni își motivează în felul următor decizia: „Conștienți de riscurile pe care le comportă participarea la scrutin a opoziției anti-oligarhice cu mai mulți candidați, fapt ce ar avantaja regimul actual, dar și de necesitatea mobilizării tuturor forțelor sănătoase din societate pentru a asigura victoria în fața oligarhiei și a preveni accederea și menținerea la putere a forțelor străine intereselor Republicii Moldova, decizia definitivă privind candidatul comun la funcția de președinte, selectat dintre cei doi, se va lua la momentul oportun, în strictă conformitate cu legea electorală, iar opinia cetățenilor în identificarea acestui candidat va fi decisivă”, se menționează în comunicat.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii