Partidul Liberal Reformator (PLR) a anunțat printr-un comunicat de presă că nu va avea un candidat propriu sau predilect în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent.

În comunicat se menționează că PLR a purtat discuții cu mai multe partide anti-sistem în vederea identificării unui candidat capabil să cumuleze încrederea generală a populației și să surclaseze agentul puterii oligarhice care va pretinde la funcția de șef al statului. 

Discuții au fost purtate atât cu partidele apărute recent pe valul protestelor generate de marile furturi din sistemul bancar, cât și cu partidele care consideră drept prioritate reunificarea Republicii Moldova cu România, care ar accepta cumularea a 2 obiective politice: pro-european și pro-unionist – ca discurs electoral. 

PLR susține că tentativa de identificare a unui singur candidat s-a soldat cu îngustarea la maxim a platformei și cu furnizarea (la moment) a 2 candidați de același profil politic. „Este un rezultat invers celui pentru care PLR a optat: în loc să se unifice forțele, ele au provocat, fără să vrea, o fragmentare a eșichierului pro-european, pro-unionist, anti-oligarhic și anti-sistem.” se menționează în comunicat. 

În acest context, partidul nu va avea un candidat propriu sau predilect în campanie, pentru a nu face jocul alianței de guvernământ care urmărește fărâmițarea maximă a forțelor politice anti-sistem. 

În același timp, în comunicat se menționează că PLR va lucra în campanie în interesul cetățenilor, explicându-le miza acestor alegeri, cine este cine în cursa pentru funcția supremă în stat, va urmări cu multă atenție comportamentul candidaților, va opta și va promova candidatul anti-sistem cu șansele cele mai mari și mai reale la funcția de șef al statului. 

Partidul a făcut apel la forțele politice de a fi solidari în „lupta cu regimul oligarhic care a furat miliarde din visteria statului, a înfundat populația în sărăcie și deznădejde, a abătut Republica Moldova de la drumul integrării naționale și europene”. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii