Procuratura Generală anunță că nu se va implica în confruntările de natură politică și disputele electorale, care apar în legătură cu campania pentru prezidențială. Decizia vine în urma numărului mare de solicitări și plângeri adresate instituției de către concurenții electorali.

Procuratura susține că soluționarea solicitărilor venite de la politicieni, nu intră în competenţa procurorilor, motiv pentru care, instituția se va delimita de orice încercare de a fi atrasă în confruntările politice și electorale.

Instituția a subliniat că este un organ independent şi apolitic, lansând un apel către toţi concurenţii electorali şi formaţiunile politice, să se abţină de a o implica în competiţii electorale şi dezbaterile politice. 

Procuratura se va implica doar dacă vor fi stabilite anumite încălcări de lege, reiterând că scopul principal al instituției și angajaților  ține de respectarea ordinii de drept, efectuarea justiţiei, apărarea drepturilor şi libertăţilor legitime ale persoanei şi ale societăţii.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii