Igor Dodon și Maia Sandu conduc în topul preferințelor cetățenilor în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale.

Barometrul Opiniei Publice dat publicității de Institutul pentru Politici Publice, arată că Dodon este preferatul a 27% dintre moldoveni, iar Maia Sandu are un raiting de 9,3%.

Sondajul a fost realizat până la anunțul PPPDA, PAS și PLDM de a o susține pe Maia Sandu ca și candidat comun, de aceea în sondaj apare și Andrei Năstase cu 8,1%, Marian Lupu, 7,15%, Dmitrii Ciubașenco 5,6%.

foto 1.jpg

Din rândul celor 43% de alegători care s-au declarat siguri că vor merge la alegeri, 35,6% ar vota cu Igor Dodon, 11,7% pentru Maia Sandu, 8,7 l-ar prefera pe Andrei Năstase, 8,5% pe Marian Lupu. În sondaj mai apare și Dmitrii Ciubașenco cu 6,9%, Iurie Leancă cu 1,9% și Mihai Ghimpu cu 1,3%.

foto 2.jpg

În turul doi în cazul confruntării dintre Maia Sandu și Igor Dodon, pentru socialist ar vota 40% pentru Maia Sandu 24,1% iar 17,2% dintre respondenți s-au arătat indeciși.

Igor Dodon ar primi 41,2% în cazul unei confruntări cu Marian Lupu care ar fi preferat de 13,2% dintre moldoveni.
În cazul bătăliei dintre Igor Dodon și Andrei Năstase liderul PSRM ar fi avut o cotă de 42,% iar liderul PPPDA 30,5%.

foto 3.jpg

Igor Dodon și Maia Sandu sunt lideri și la capitolul încredere din partea moldovenilor. 21% din respondenți au încredere în Igor Dodon, 8% în Maia Sandu, câte 6,3% în Andrei Năstase și Renato Usatîi, iar în Marian Lupu 6,1%.

În ultimele sondaje de opinie publicate pe parcursul acestei campanii electorale, cea mai mare ascensiune a avut-o liderul PDM Marian Lupu care a crescut de la 2% la 6 la sută. Igor Dodon a avut și el o evoluție de la 17-18% spre 27%. De cealaltă parte, în sondaje au scăzut liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi și Andrei Năstase. Usatîi a căzut de la un raiting aproape similar cu cel a lui Dodon la 6%, Năstase coborând de la 12-15% la fel la 6%.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-16 octombrie pe un eșantion de 1109 persoane cu vârsta de peste 18 ani și are o marjă de eroare de +-3%.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii