În cadrul unei conferințe de presă, liderul PSRM, a declarat că, dacă Năstase cedează, atunci susține combinația lui Plahotniuc cu americanii pentru Maia Sandu.

„I-am spus lucru acesta în ochi: Andrei, Plahotniuc s-o înțeles cu americanii să te scoată pe tine din cursă și s-o înainteze pe Maia. Fix așa l-a convins pe Filat să cedeze în 2013. Filat a scos sabia și s-a pornit împotriva lui Plahotniuc pe data de 13, iar acum stă în Penitenciarul nr.13. Năstase dă dovadă de lipsă de caracter acum. Noi împreună am scos zeci de mii de oameni în piață, pe frig, în centru Chișinăului. Cineva stătea în cabinet și era tare „yмная” în Facebook, da acum el să cedeze? Cum o să le explice oamenilor? Eu nu-s de acord cu viziunile politice, geopolitice ale lui Năstase, dar dacă cedează atunci va face jocul lui Plahotniuc. Înaintarea nu o să ajuta. Una e să stai pe Facebook la Chișinău și alta să mergi prin sate”, a declarat Dodon.

Socialistul crede că, Maia Sandu nu o să treacă în turul II, chiar dacă îl scoate pe Năstase din cursă prin intermediul americanilor și al lui Vlad Plahotniuc.

„Eu o știu foarte bine, plângea în cabinet în 2015, dacă o obijduia cineva, ea venea și plângea la vice-ministru. Andrei, are dreptul moral, el a luptat pentru acest lucru. El nu a fost membru al Guvernului Leancă, nu a stat în consiliul de conducere al AIE, alături de Plahotniuc. Maia s-a supărat că nu au făcut-o Prim-ministru și acum e mare eroină.” 

Dodon, a accentuat că nu îl susține pe Năstase dar susține dreptatea: „Nu Dreptate și Adevăr dar dreptatea în politică.” a glumit acesta.

Totodată, Igor Dodon se arată convinsă că dacă va exista un eventual tur II, acesta îl va avea drept oponent pe Marian Lupu, iar „căsătoria cu forța” dintre Sandu și Năstase nu va duce la nimic bun.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii