Trei tentative de contrabandă cu alcool și țigarete au fost înregistrate în ultimele 48 de ore. Produsele de contrabandă urmau a fi comercializate ilegal în afara țării.

Primul caz a avut loc pe 22 octombrie curent, la vama Palanca, unde vameșii au descoperit 129 de sticle de coniac produs în Moldova, în valoare de circa 12 000 lei. Sticlele nu au fost declarate organului vamal conform procedurii. Acestea erau ascunse în salonul unui autobuz de pe ruta Chișinău – Belgorod (Federația Rusă). Conform cercetărilor preliminare, marfa aparține celor doi șoferi ai autobusului, în vârstă de 50 și respectiv 58 de ani.

foto1.jpg

customs.gov.md

Alte două cazuri au avut loc la Giurgiulești și Tudora. În două autobuse de rută, vameșii au depistat și confiscat 26 460 țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova și Ucrainei. Acestea urmau a fi vândute în Europa, preconizându-se un profit de circa 4 000 de euro.

foto2.jpg

customs.gov.md

Toate mărfurile identificate au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, pentru continuarea cercetărilor.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii