Valeriu Malarciuc, intermediarului lui Renato Usatîi, care urma să-i transmită o sumă de bani asasinului Vitalie Proca, a fost reținut, scrie deschide.md.

În schimbul banilor, Malarciuc urma să ia o mărturie falsă de la Proca, prin care ultimul să nege că Usatîi l-a angajat pentru a-l lichida pe omul de afaceri rus, Gherman Gorbunțov și să dea vină pe alte persoane. 

Potrivit deschide.md, reținerea ar fi avut loc în acest week-end, iar Malarciuc și-a recunoscut vina.

Anchetatorii ar dispune și de interceptări ale convorbirilor lui cu Proca, referitor la transmiterea banilor. De asemenea, potrivit sursei, procurorii ar fi identificat și alte persoane prin care Usatîi ar fi pus la cale această înscenare.

Reținerea vine la puțin timp după ce, într-un interviu acordat bloggherului Veaceslav Balacci, bancherul Gherman Gorbunțov, i-a transmis un mesaj lui Renato Usatîi, în care spune că nu îi va reuși operațiunea, menționând că el știe numele intermediarului și suma de bani care s-ar fi plătit. Anume Gorbunțov ar fi cel care a alertat autoritățile despre această înscenare.

Informațiile cu privire la reținerea lui Malarciuc nu au fost confirmate oficial.

Amintim că, tentativa de a-l lichida pe omul de afaceri Gherman Gorbunțov a avut loc în 2012, în Londra, când acesta a fost împușcat cu 7 gloanțe, dar a supraviețuit. Ulterior s-a stabilit că cel care a împușcat a fost Vitalie Proca - un asasin plătit, deținut acum în România. În primul interviu oferit la acest subiect, Gorbunțov a spus că tentativa de înlăturare a sa a fost comandată de Renato Usatîi. 

Precizăm, de asemenea, că săptămâna trecută un judecător care l-ar fi eliberat în 2010 pe interlopul Proca, a fost lipsit de imunitate și este cercetat penal.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii