Acționarul majoritar al Băncii Comerciale Victoriabank, milionarul rus Serghei Lobanov este cercetat în cadrul unui dosar penal din Rusia, pentru contrabandă de alcool, informează newsmaker.md, cu referire la Novaia Gazeta. 

În dosar este vizat și şeful Serviciului Vamal din Rusia, Andrei Beleaninov. Birourile celor doi au fost astăzi percheziționate de angajaţii Serviciului Federal de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB). 

Anterior, Lobanov a fost consilierul șefului vămilor ruse, iar în prezent este directorul companiei de asigurări Arsenal din Rusia, care și-a extins afacerile datorită mai multor contracte cu Serviciul Vamal rus. Relația dintre Lobanov și Beleaninov este confirmată și de legătura de afaceri a primului cu fiica lui Beleaninov, dar și de faptul că acesta ar fi ginerele șefului vămilor ruse.

Cota majoritară la Victoriabank – de 39,2%, Lobanov a obținut-o anul trecut prin intermediul offshore-ului cipriot Insidown Ltd, care oficial aparține dentistului român Peter Paul Fischer. Potrivit newsmaker.md, Lobanov face parte și din Consiliul Administrativ al băncii, în care a fost ales pe 8 iulie curent.

În același dosar este vizat și miliardarul rus Dimitri Mihalcenco.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii