Achiziţii de lux, cheltuieli nejustificate şi conflict de interes la Întreprinderea municipală Apă-Canal Chișinău. 

Direcției Finanțe a Primăriei capitalei a prezentat astăzi, în cadrul şedinţei Primăriei, un raport cu privire la SA Apă-Canal Chişinău, realizat în urma unui audit al Curţii de Conturi. Potrivit raportului, instituţia a efectuat mai multe procurări la preţuri mult prea mari. 

Astfel, a fost achiziţionată o mașină Volkswagen Touareg de circa 650 mii lei, piese de mobilier și tehnică pentru birou de circa 180 mii lei, un aparat de cafea de circa 89 mii lei, un televizor de 50 mii și alte achiziții de birou la prețuri foarte mari. 

realitatea.md.jpg

realitatea.net.jpg
realitatea.md

Potrivit reprezentanţilor primăriei, majoritatea obiectelor sunt destinate în mod special, biroului directorului, însă, reprezentanţii Apă Canal susţin că piesele procurate sunt utilizate de către toți angajații instituției, nu doar de conducerea acesteia, achizițiile fiind destinată pentru sporirea productivității muncii.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă susține că cheltuielile sunt inacceptabile, solicitând convocarea consiliului de administrație Apă Canal pentru a revizui planul de cheltuieli şi inițierea unei anchete de serviciu.

Cheltuielile nejustificate realizate de întreprindere au fost constatate în urma unui audit al Curţii de Conturi, care a constatat şi existenţa conflictului de interese în cadrul întreprinderii, manifestat prin contractele încheiate între întreprindere şi 3 companii fondate de fiica directorului Apă Canal Chișinău, Constantin Becciev. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii