12:00 Şaisprezece persoane au fost reţinute, până la această oră, în urma percheziţiilor operate de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Printre cei reţinuţi sunt funcţionari din cadrul Direcţiilor municipale de educaţie din toate sectoarele capitalei, dar şi reprezentanţi ai unor agenţi economici.

Persoanele vizate au fost reţinute pentru 72 de ore şi au fost escortate la CNA pentru audieri.

11:30 Şefii direcţiilor educaţie din toate cele cinci sectoare ale municipiului Chişinău au fost reţinuţi de către ofiţerii Anticorupţie pentru trucarea licitaţilor publice ce ţin de procurarea produselor alimentare pentru şcolile şi grădiniţele din Capitală. Concomitent, au fost reţinuţi şi cinci agenţi economici, beneficiari ai licitaţiior trucate. 

Procurorii şi ofiţeriii Anticorupţie au descins joi, 24 noiembrie, cu percheziţii în birourile şi la domiciliile funcţionarilor publici şi agenţilor economici, de unde au fost ridicate mai multe documente pentru a fi investigate. 

Angela Starinschi, ofiţerul de presă al CNA, a precizat că la moment toţi cei zece sunt audiaţi. Potrivit lui Starinschi, procurorii ar deţine probe că pentru alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe ar fi fost procurate şi produse alterate.

Primarul de Chişinău, a venit cu o reacţie, în care a spus că ştie despre această problemă, despre care s-a discutat de mai multe ori şi i-a avertizat pe funcţionarii din educaţie că vor răspunde pentru încălcarea legii. 

Investigaţiile CrimeMoldova arată că în majoritatea instituţiilor de învăţământ din Chişinău alimentaţia copiilor este organizată de către Întreprinderea municipală Piaţa Centrală. Mai mulţi directori de şcoli şi de licee ne-au comunicat că deşi arendează spaţii în instituţiile de învăţământ, ÎM Piaţa Centrală nu achită plata pentru arendă, energie termică, electricitate şi apă, aceste cheltuieli fiind lăsate pe seama instituţiilor de învăţământ, finanţate de la bugetul municipal.

Totodată, este cunoscut faptul că întreprinderea Piaţa Centrală este unul din principalii finanţatori ai Partidului Liberal în campaniile electorale, al cărui vicepreşedinte este şi Dorin Chirtoacă.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii