Nave sub pavilionul Republicii Moldova, au fost folosite de contrabandiștii de ființe umane pentru a transporta peste 2.000 de refugiați din Orient în Uniunea Europeană, scrie anticoruptie.md.

Conform actelor, proprietarii corăbiilor sunt companii înregistrate în paradisurile fiscale din Belize, Panama și Insulele Marshall. Două nave moldovenești și-au schimbat stăpânii în ajunul curselor ilegale cu migranţi.

16 octombrie 2014, coasta insulei Sicilia. Nava TISS înregistrată în Republica Moldova, cu 317 de migranţi sirieni şi afganezi „la bord”, plutea în voia vântului și a valurilor. Căpitanul şi echipajul au abandonat vasul, lăsând în izbelişte pasagerii. Oamenii au dat între 4.500 și 6.000 de dolari pentru un „bilet” în UE. Călătoreau în condiţii inumane, înghesuiţi pe un vas de 60 de metri destinat pentru transportarea mărfurilor. În loc să ajungă în Italia, s-au pomenit neajutoraţi în largul Mării Mediterane. Migranţii au reuşit să trimită un apel la ajutor, fiind salvaţi de Paza de Coastă italiană. Militarii au găsit la bordul navei moldoveneşti 230 de bărbaţi, 37 de femei şi 50 de minori. Refugiaţii au scăpat cu viaţă. Puteau însă să aibă soarta altor peste 10.000 de migranţi care, în drum spre UE, au murit înecaţi în apele Mării Mediterane în anii 2014-2016, notează sursa citată.

În 2014, traficanţii au folosit trei nave sub pavilion moldovenesc pentru a transporta peste 2.000 de refugiați din Orient în UE. TISS a fost prima corabie utilizată de contrabandişti. A doua a fost MERKUR 1. La 20 decembrie, nava cu 800 de migranţi „la bord” a ajuns în vizorul Pazei de Coastă italiană. Pasagerii au supravieţuit. A treia: BLUE SKY M. În noaptea dinspre 30 spre 31 decembrie corabia a fost depistată în larg de autoritățile italiene. Cargoul nu răspundea apelurilor de identificare. Căpitanul şi echipajul au dat bir cu fugiţii. În burta navei de mărfuri se înghesuiau 793 de persoane. Patru persoane au decedat.

Începând cu anul 2007, Guvernul a adoptat o hotărâre cu privire la aprobarea Regulilor de înregistrare a navelor maritime în Republica Moldova. Instituţia Publică „Căpitănia portului Giurgiuleşti” – organul de stat de înregistrare a navelor maritime – a dat imediat startul procesului de înregistrare a unităţilor plutitoare maritime.

Republica Moldova a stablit reguli facile: taxe mici pentru înregistrare, reînnoire a înregistrării sau radiere şi perioada scurta de perfectare a documentelor. Un alt atu – Republica Moldova nu impune restricţii de vârstă la înregistrarea navelor. În scurt timp, „drapelul” Republicii Moldova a devenit foarte popular în rândul afaceriştilor. La 17 august în Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova erau înregistrate 315 unităţi plutitoare, 109 fiind nave maritime.

Proprietarii navelor TISS, MERKUR 1 şi BLUE SKY M au profitat de condiţiile simple de înregistrare. Ulterior, ei au folosit vasele în activități ilegale.

Continuarea investigației poate fi citită AICI.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii