Preşedintele Judecătoriei Buiucani, Dorin Dulghieru a solicitat de la Consiliul Superior al Magistraturii un spaţiu locativ, chiar dacă deja deține un apartament în Chişinău.

Potrivit moldovacurata.md, acum magistratul are două apartamente, unul dintre care cu o suprafaţa de peste 87 metri pătraţi, procurat la un preţ preferenţial, de aproximativ 31 de mii de euro.

Dorin Dulghieru este stăpânul unui apartament de peste 74 metri pătrați, situat în municipiul Chişinău, care a fost procurat în anul 2010. Totuși, în anul 2013,  magistratul a solicitat încă un apartament la preț redus de la CSM. 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a inclus în lista beneficiarilor, deşi Dulghieru nu face parte din categoriile de persoane care au dreptul să primească o locuință la preț preferențial și i-a oferit locuința. 

Potrivit Hotărârii CSM emise în anul 2013: „..Categoriile de persoane care pot pretinde la alocarea spaţiului locativ în baza contractelor de societate civilă Nr.1 şi Nr.2 din 30 iulie 2013 sunt următoarele: 
• judecătorii instanţelor judecătoreşti din municipiul Chişinău, care nu dispun de spaţiu locativ în raza orașului, 
• judecătorii care domiciliază în municipiul Chişinău, însă activează în alte instanţe din ţară, 
• angajaţii instanţelor judecătoreşti, angajaţii Consiliului Superior al Magistraturii, care nu dispun de spaţiu locativ în raza municipiului Chişinău şi la data depunerii cererii au un stagiu în sistemul judiciar nu mai mic de 6 luni”.

Deși magistratul nu cade sub incidența nici uneia dintre categoriile descrise mai sus, Dulghieru se justifică. Chiar dacă are deja un apartament, acesta a declarat jurnaliștilor că are nevoie de condiții de trai mai bune: „Eu am nevoie de îmbunătăţire a condiţiilor de trai. Ori D-voastră consideraţi că este normal să stai în condiţiile în care eu dorm cu soţia şi cu un copil de cinci ani în aceeaşi odaie, pe acelaşi pat? Cred că ar trebui să mă înţelegeţi”, afirmă judecătorul. Întrebat dacă apartamentul cu suprafaţa de peste 74 de metri pătraţi are o singură cameră, magistratul a răspuns: „În cealaltă odaie este un alt copil care are nevoie de linişte pentru a-şi face temele”, explică Dulghieru.

Potrivit declarației de avere pentru 2015, magistratul are un venit de peste 154 de mii de lei, obţinut la locul de muncă și alte peste 2 mii de lei acumulaţi din activitate didactică la Universitatea de Studii Europene din Moldova şi la Institutul Naţional al Justiţiei. De asemenea, judecătorul a câștigat peste 1300 de lei din arenda terenurilor agricole, care se află în raionul Glodeni și au fost primite drept moștenire. 

În același timp magistratul mai declară suma de 30 de mii de euro, primită de soţia sa, care nu este angajată în câmpul muncii. Dorin Dulghieru a declarat pentru jurnaliști că banii i-au fost donaţi de către cumnatul său. „Donaţia este făcută de fratele soţiei şi este  una condiţionată. El se află din anul 2000 în Spania, este asigurat cu spaţiu locativ şi cu business”, precizează magistratul.
Dorin Dulghieru activează în cadrul Judecătoriei Buiucani din anul 2007. Timp de şapte ani a lucrat în calitate de judecător, iar în anul 2014 a fost numit preşedintele acestei instanţe. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii