Angajații de la Direcția investigarea fraudelor economice au efectuat percheziții în mai multe săli de jocuri de noroc din municipiul Chișinău, care sunt administrate de aceeași persoană. În cadrul verificărilor din data de 18 iulie, oamenii legii au stabilit o serie de încălcări ale disciplinei financiare şi regulilor legale de comerţ.

Potrivit polițiștilor, întreprinderea a fost fondată în anul 2007, în cadrul căreia activează șapte săli de jocuri de noroc, amplasate în mai multe orașe din țară. Iar pentru ca să nu achite impozite la bugetul de stat, administratoarea a inclus în documentele contabile, fiscale şi financiare a întreprinderii, date denaturate privind veniturile şi cheltuielile firmei. 

La fel în cadrul verificărilor, s-a constatat că tehnicienii interveneau în programele aparatelor de joc pentru a modifica procentul de câştig în folosul întreprinderii.

 Mai mult ca atât, în cadrul perchezițiilor au fost depistați și ridicați bani necontabilizați, documente de evidență contabilă dublă atât pe hârtie cât și în format electronic, suporturi de informație sub formă de sticuri, hard discuri și laptopuri cu înscrisuri de ciornă privind încasările reale de la sălile cu aparate de joc.

Astfel, polițiștii au sigilat aparatele de joc și le-au trimis la expertiză, iar administratoarea, în vârstă de 36 de ani, riscă amendă de până la 100 000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii